matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
meg:
Rozwiąż równanie sinx+
√
3
cosx=1. Wyznacz wszystkie rozwiazania tego rownania ktore naleza do przedzialu <−π,2π>.
Wytłumaczy mi ktoś?
2 kwi 16:59
meg:
2 kwi 20:15
Jack:
1
Wsk. Zauważ, że 2*
=1 oraz, że sinx*cosy+siny*cosx=sin(x+y)
2
2 kwi 20:17