matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosta i punkt z parametrem
Michał:
Wyznacz te wartości parametru m (m∊R), dla których punkt A=(2−m, m+1) należy do prostej o równaniu 3x−y+5=0.
2 kwi 16:48
Bizon:
3(2−m)−m−1+5=0 .... itd
2 kwi 16:51
Michał:
ok, dzięki wielkie
2 kwi 16:52