coś z logarytmem mi się tutaj zanosi :P
bright: 32x - 3x+1 = 54
19 lut 16:45
Mickej: a mi nie

już rozwiązuje
19 lut 16:50
Mickej: 3
2x-3*3
x-54=0
3
x=t t>0
t
2-3t-54=0 równanie kwadratowe to wiesz jak się rozwiązuje

t
1=-6 <0 a wiec odpada z powyższego założenia
t
2=9 pasi
3
x=9
3
x=3
2
x=2
prosze
19 lut 16:55
bright: cwaniaki z Was widzę na tym forum

nom nic to w takim razie już zrozumiałem teraz
zobacze czy w kolejnych 4 zadaniach jest taka sama metoda ale zapewne tak

jeszcze raz dziękować
19 lut 16:57