matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
domi:
oblicz sin
4
α−cos
4
α wiedzac ze cosα=pierwiastek z 7 dzielone na 4
2 kwi 15:26
morfepl:
sin
4
x−cos
4
x=(sin
2
x+cos
2
x)(sin
2
x−cos
2
x)=1*(sin
2
x−cos
2
x)=1−cos
2
x−cos
2
x= =1−2*(
√
7
4
)
2
=1−
49
8
=
−41
8
ale mogłem się gdzieś rąbnąć
2 kwi 15:39