równanie kwadratowe
Piotras: Hej, pomóżcie jeszcze przy tym równaniu, jakie będą miejsca zerowe, wyliczyłem, ale chciałem
sprawdzić
−x2+5x−6=0
2 kwi 14:39
ICSP: x2 − 5x + 6
ponieważ to tylko sprawdzenie...
x1 + x2 = 5
x1 * x2 = 6
na oko widac ze liczby x1 = 2 oraz x2 = 3 spełniają ten układ równań.
2 kwi 14:44
Godzio :
Minusa zjadłeś
−x
2 + ...
2 kwi 14:47
Godzio : A dobra

podzieliłeś sobie
2 kwi 14:47
Trivial:
Po co liczyć wzorami Viete'a?
2 kwi 14:48
Piotras: mi wyszło x
1=3, a x
2=2, ale to chyba to samo i nie ma znaczenia
2 kwi 14:48
Ireneusz: Tak to jest to samo. Kolejność nie ma znaczenia.
2 kwi 14:51
Piotras: dzięki, pozdrawiam
2 kwi 14:55