................................................................................
sliczna :-*: co oznacza Pc w fizyce?
2 kwi 14:04
morfepl: zależnie od działu są różne oznaczenia, jestem na etapie astronomii więc to dla mnie jest
parsek
2 kwi 14:06
sliczna :-*: a do wzoru Fw=Pc*g*Vc?
2 kwi 14:08
Trivial:
Siła wyporu = gęstość płynu ⋅ przyspieszenie grawitacyjne g ⋅ objętość płynu
Fw = ρgV /* Prawo Archimedesa */
2 kwi 14:12
Trivial:
Na końcu nie objętość płynu, tylko objętość ciała, które jest zanurzone w płynie.
2 kwi 14:13
sliczna :-*: a g może też być przyspieszenie ziemskie?
2 kwi 14:18
Godzio: Tak, to jedno i to samo
2 kwi 14:21
ruchanko: gestosc cieczy
8 sty 15:01