funkcja
klara: funkcje f(x)= x2− 4x jest rosnąca w przedziale;
<0,∞)
<2,∞)
(−∞, 0)
(−∞, 2)
2 kwi 13:20
morfepl: ja bym powiedział, że w przedziale (2,∞) a w {2} ma ekstremum
2 kwi 13:23
ICSP: f'(x) = 2x − 4
f'(x) > 0 ⇔ 2x − 4 > 0 ⇔ x > 2 .Odp. x ∊ <2;+∞)
2 kwi 13:25
klara: a dlaczego f'(x) = 2x − 4
2 kwi 13:30
ICSP: To było tylko sprawdzenie odpowiedzi morfepl'a

Rozwiązanie dla ciebie:
ponieważ współczynnik a jest > 0 to na rysunku paraboli ewidentnie widać że rośnie ona od <x
w
; +
∞)
2 kwi 13:35
klara: dziękuję
2 kwi 13:38