matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdz :)
pentel:
sprawdzcie mi czy dobrze
: wiedzac że log
5
4=a i log
5
14 =b. wyznacz za pomocą a i b liczbę log
5
7 log
5
4 = 2 log
5
2 log
5
7 = (log
5
14 − log
5
2), więc: log
5
7= b− 1/2 a
2 kwi 13:16
morfepl:
dobrze jest
2 kwi 13:17
pentel:
dzięki
2 kwi 13:21