Równania i nierówności
Podziw: Dany jest układ równań. Wyznacz parametr m tak, aby para liczb(x,y) spełniająca ten układ była
parą liczb o przeciwnych znakach
{ mx + 4y = 2m
{ x + my = m + 2
czy nie wystarczy rozwiązać takiego równania x = −y lub y = −x ?
Jeżeli nie to proszę o jakieś wskazówki
2 kwi 13:10
ICSP: Ja bym proponował z wyznaczników.
2 kwi 13:13
Podziw: kurcze nie umie tego za bardzo a powiedz przy takich zadaniach to najlepsza metoda ?
2 kwi 13:14
ICSP: Tzn. według mnie to najlepsza metoda, ale każdy lubi co innego wiec dla ciebie najlepszą metodą
moze się okazać inna.
2 kwi 13:15
morfepl: najprostsza, nie ma żadnego kombinowania, tylko samo czyściutkie liczenie
2 kwi 13:15
Podziw: no ok to dzisiaj się tego poucze dzięki bardzo
2 kwi 13:16