matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czworościan foremny
aga:
Oblicz miarę kąta między ścianami o wspólnej krawędzi w czworościanie foremnym.
19 lut 16:09
Tomasz:
sinα/2= (a/4)/h
b
h
b
= a
√
3
/2 sinα/2 = (a/4)* 2/a*
√
3
sinα2=1/2
√
3
sinα/2 =
√
3
/6
21 lut 00:57