matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
pa:
liczba 2log2+ log25 jest rowna?
2 kwi 11:12
katarzyna:
chyba : log2
2
+ log 25= log4+log25=log
10
(4x25)=log
10
100=10
2 kwi 12:09
ICSP:
log 100 = 2. Reszta dobrze.
2 kwi 12:09
katarzyna:
a no tak
10
2
=100
2 kwi 12:10