Mnożenie
Ratz: (5 −(−2))(3−(−6)
Obliczcie, bo już mi się kolejność myli..
2 kwi 11:05
katarzyna: (5+2) x (3+6)= 7x 18=126 ?
2 kwi 12:22
Ratz: Nie na tej zasadzie. Mnożenie pokolei, a mi się to myli i nie wychodzi tak jak trzeba. Ja
zrobiłem tak:
5 * 3 = 15
5 * 6 = 30
3 * 2 = 6
3 * 5 = 15;
15 + 30 + 6 + 15 = 66
Ale to nie jest dobry wynik, pomyliłem coś z kolejnością?
2 kwi 12:47
ICSP: 3 +6 ≠ 18 dobre


3 + 6 = 9
7 * 9 = 63
Ratz błąd masz w ostatnim.
nie 3*5 tylko 2 * 6
tyle odemnie.
2 kwi 12:49
ceaser I: ICSP
błąd masz w ostatnim wersie
tyle ode mnie
2 kwi 12:51
ICSP: nie jestem polonistą tylko matematykiem
2 kwi 12:53
Ratz: Aaa dziękuje
2 kwi 13:10
katarzyna: sory pomiliło mi sie z mnożeniem
2 kwi 13:11