matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij, że iloczyn miejsc zerowych funkcji f(x)=x^2-6x+2 wynosi 2.
Pulpa:
Uzasadnij, że iloczyn miejsc zerowych funkcji f(x)=x
2
−6x+2 wynosi 2.
2 kwi 10:16
ICSP:
x
1
* x
2
= ? ze wzorów Viet'a:
c
2
x
1
*x
2
=
=
= 2
a
1
2 kwi 10:17
Pulpa:
Dzięki.
2 kwi 10:24