matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
matex:
Liczby x−1,2x,x+3 są kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego. Oblicz X.
1 kwi 22:15
kachamacha:
2x−(x−1)=x+3−2x 2x−x+1=3−x x+1=3−x 2x=2 x=1
1 kwi 22:22
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1994.html
1 kwi 22:22
matex:
dzięki
1 kwi 22:30