:)
Monia: Hej,
Proszę o pomoc − podpowiedź, mam równoległobok i dane: h=2, h=5 i jeden z boków krótszy 2 i to
wszystko obliczyc pole.
1 kwi 20:49
ceaser I: napisz poprawnie
1 kwi 20:50
Ireneusz: Monia na pewno dobrze dane przedstawiłaś

Jak równoległobok może mieć 2 wysokości
1 kwi 20:52
Monia: sorki
h=2 h=5 krótszy bok 3
1 kwi 20:54
Monia: może mieć dwie właśnie tylko nie wiem jak to zrobić
1 kwi 20:59
ceaser I:

dalej już chyba poleci
1 kwi 21:03
Ireneusz: Skoro h=2 i h=5 i bok ma 2, to można założyć, że ten równoległobok jest prostokątem i P=10
1 kwi 21:05
Monia: dzieki ze sie starasz ale ja mam inny rysunek tylko nie wiem jak go tu umiescic
1 kwi 21:06
ceaser I: jaki jest wynik w odpowiedziach ?
1 kwi 21:06
Monia: wlasnie nie ma do tego odpowiedzi
1 kwi 21:08
ceaser I: krótszy bok ma w końcu 2 czy 3 ?
1 kwi 21:09
Monia: jest to zbyt proste zadanie by byla odpowiedz
1 kwi 21:09
Monia: 3
1 kwi 21:09
Monia:
1 kwi 21:13
Monia: ta wyskosc malutka troszeczkę jest krzywa ale mam nadzieje ze cos odczytasz
1 kwi 21:14
ceaser I: przepisz jeszcze raz całą treśc, dokładnie
1 kwi 21:22
Monia: oblicz pole nic więcej tu nie ma ta mala wysokosc mi troszeczke nie wyszla miala byc pod katem
prostym a tak wszystko jest dobrze ale wpasc na to rozwiazanie nie potrafie
1 kwi 21:25
ceaser I:
P=3*5=15

sprawdźmy za pomocą pól
niech dłuższy bok bedzie x
3*5=2*x
15=2x
x=7,5
P=7,5h
P=15
1 kwi 21:40
Monia: serdeczne dzieki nie wpadłabym na to rozwiazanie. Jestes bardzo dobry z matmy zazdroszczę
1 kwi 21:47