Dzięki ;p
kosmitka ;): Mam problem z tym zadaniem, proszę o pomoc

Naprowadzenie lub wzór ...

Punkt A= (1,1), B = (5,−2) , D = (5,4) są wierzchołkami rombu ABCD. Wyznacz współrzędne
wierzchołka C i oblicz pole tego rombu.
Dzięki
1 kwi 19:54
Bizon: napisz równania prostych przechodzących przez A i B, przez A i D ... a potem prostch
równoległych do nich i przechodzących przez ... itd ...
1 kwi 20:22
Marta: c=(9,1) rozrysuj sobie w układzie wspólrzednych i tyle
potem e*f/2 i masz
1 kwi 20:25
ceaser I: C znajdujesz za pomoca wektorów vektor AB=[4,3] i przesuwasz punkt B o te współrzędne.
otrzymujesz punkt c(9,1)
a później ze wzoru też na wektory który znajduje sie w tablicach, nie pamietam dokładnie jak
sie nazywa ten wzór ale wykorzystujesz 2 wektory wychodzace z tego samego punktu
1 kwi 20:29
ceaser I: pole wyszło 24
1 kwi 20:30
kosmitka ;): dzięki, już się biorę do roboty
1 kwi 20:36
2 kwi 02:10