matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz x
Jak:
Jak wyznaczyć x z tego równania : 2
√
2
ax − x + x
2
= a
2
1 kwi 16:38
ola:
1 kwi 16:40
Trivial:
x
2
+ (2
√
2
a − 1)
x
− a
2
= 0. Δ = ...
1 kwi 16:41
Jak:
dziękuję
1 kwi 16:48