Planimetria
Kasia: zad.1 Dwa boki trójkąta mają długości równe 233cm i 64cm.Trzeci bok ma długość n metrów,gdzie n
jest liczną naturalną.Zatem n= ?
zad.2 Jeżeli kąty trójkąta mają miary α,α+42,α+84.To α= ?
1 kwi 15:28
iwoo: 2.
180=α+α+42+α+84
180=3α+126
3α=54
α=18
1 kwi 15:38
Kasia: Dziękuje za 1
1 kwi 15:44
Kasia: tzn za 2
1 kwi 15:44
Kasia: A to 1 jak trzeba wykonać ?
1 kwi 16:02
Kasia:
1 kwi 16:14
Kasia:
1 kwi 17:17
Kasia:
1 kwi 17:35
jan:

To 1
− przede wszystkim nie wiadomo jaki to trójkąt (napewno nie równoramienny), jesli prostokątny
to moze byc tak jak na rysunku, ale nie wiadomo tez jak rozmieścic te dlugosci bokow w
trójkącie, moze byc tak jak na rysunku z lewej, a moze tez byc tak jak na rysunku z prawej
ten z lewej
n liczymy z pitagorasa
233
2−64
2=n
2
wyliczyc i jest
ten z prawej
n
2=233
2+64
2
1 kwi 17:47
Kasia: coś nie wychodzi bo są 4 odp:
A)n=1
B)n=2
C)n=3
D)n=4
i żadna nie wychodzi
1 kwi 17:53
Kasia:
1 kwi 18:38
ICSP: Wychodzi. Przypomę ci że 1m = 100cm
1 kwi 18:56
Kasia: ale jak to obliczyć z tego wychodzą ogromne liczby ?
1 kwi 19:28
Kasia:
1 kwi 19:41
Kasia: ?
1 kwi 19:54
ANIELA:

ALE WY GLUPKI
22 wrz 18:52