trygonometria
agnieszka: witam

sin2x=0,875
nie mam pojecia jak to zrobic! a do tego odpowiedz chca w radianach! ma ktos pomysl i czas?
1 kwi 13:47
ICSP: sin2x = 2sinxcosx
0,875 = 2sinxcosx
cosx = p{1−sin2x)
0,875 = 2sinx√1−sin2x Można to spróbować do kwadratu teraz podnieść.
1 kwi 13:51
ICSP: Jeśli się nie mylę to powstanie równanie podwójnie kwadratowe. Możliwe że jest szybszy sposób
ale jakoś chwilowo nie mogę go znaleźć.
1 kwi 13:57
Bizon: a odczytaj z tablic i zamień na radiany ...

.... a czas ... a czas będziesz miała na milsze
zabawy
1 kwi 14:57