pomocy
Magda: 1)Jeżeli p=3
3*3
4, to liczba 12p jest równa

2) jeżeli resztami z dzielenia liczby 17, 27, 28 przez liczbe n sa odpowiednio liczby 8, 0, 1
to liczba n jest równa?
3)jeżeli ciagu arytmetycznym (a N{n}) pierwszy wyraz jest równy −3 a dziesiąty wyraz jest równy
30 to suma dziesieciu poczatkowych wyrazów tego ciągu jest równa
4)w pudełku jest tyle pileczek, ile jest liczb dwucyfrowych na kazdej piłeczce napisano jedna z
tych liczb. wylosuj jedną piłeczke.prawdopodobienstwo zdarzenia,ze jest na niej liczba, której
obie cyfry sa liczbami parzystymi jest równa

5)suma kwadratów długosci trzech boków trójkąta prostokątnego jest równa 72. Zatem
przeciwprostokątna ma długosc
6)jezeli w ostrosłupie prawidłowym czworokatnym wszystkie krawedzie maja długosc 5 ,to jaki
jest kąt nachylenia krawedzi bocznej do płaszczyzny podstway
Pomózcie .....
1 kwi 13:01
kawalarz: 12 p = 12 * 33*34 = 4 * 3 * 37= 4 * 38
1 kwi 16:11
1 kwi 16:57
bart: 2) 17−8=9
27−0=27
28−1=27
n to jest wspolny dzielnik licz 9 i 27 wiekszy niz 8 a mniejszy niz 17
ODP 9
1 kwi 17:06
bart: 3)
| a1+a10 | |
| *10 jak podal R.W.17l |
| 2 | |
1 kwi 17:07
bart: 4) wszystkich licz dwucyfrowych jest 99−9=90
liczb w ktorych obie sa parzyste jest 4*4=16 (na pierwszym i na drugim miejscy moze po 4
liczby {2,4,6,8}
1 kwi 17:10
bart: 5) a2+b2+c2=72, wiemy tez ze a2+b2=c2 z twierdzenia p. Pitagorasa,
so c2+c2=72 i , gdzie c>0
c2=36
c=6
1 kwi 17:14
bart: | | | |
cosα= |
| narysujesz to zauwazysz |
| | | |
1 kwi 17:17