zad
Czarymary: Rozwiaz graficznie nierownosc x>x2 −6
31 mar 22:31
Czarymary: Pomoze ktos?
31 mar 23:15
Mila:

x
2−x−6<0
najpierw Δ i pierwiastki a =1 czyli parabola ma ramiona w góre x
2−x−6<0 miedzy x
1 i
x
2
31 mar 23:54
1 kwi 00:01
Jack:

x>x
2+6 czyli dla jakich x wykres funkcji f(x)=x znajduje się NAD wykresem g(x)=x
2+6
1 kwi 00:02
Eta:

y=
x −−−− prosta
y=
x2−6 −−−− parabola
przecinają się w punktach o odciętych x= −2 i x= 3
x > x
2−6 , to prosta "góruje" nad parabolą w przedziale ( −2, 3)
Rozwiązaniem nierówności ( metodą graficzną !
jest x€
( −2, 3)
1 kwi 00:23
Eta:
Mały chochlik
Jack ........ parabola x
2 − 6 ( bo taką narysowałeś
1 kwi 00:25
Jack:
jasne

Kasowałem nachodzące na tekst z rysunku litery i nie zauważyłem literówki. Dzięki!
1 kwi 00:29
Marta: Równanie x2 − 7x + 12=0
16 lis 19:52