ciag arytmetyczny
ania: w ciagu arytmetycznym an a1=6 a2=10 oblicz a1+a2+.....+a101
31 mar 22:16
edyskam: a101= a1 + (n−1)r
r= a2−a1
r= 2
a101= 6+ (101−1)2
a101=206
S101=(a1+a2)/ 2
S101= (6+206)/2
31 mar 22:26
edyskam: a101= a1 + (n−1)r
r= a2−a1
r= 2
a101= 6+ (101−1)2
a101=206
S101=(a1+a2)/ 2
S101= (6+206)/2
31 mar 22:29
ania: a czemu r=2? nie 4?
31 mar 22:38
edyskam: sorki faktycznie 4
31 mar 22:42
ania: sprawdzasz pewnie czy mysle haha
31 mar 22:48
edyskam: 
ucze się w między czasie bio to dlatego
31 mar 22:54