matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to obliczyć
angell:
jak to obliczyć
? log
1
/
3
81/{3}
31 mar 22:09
Eta:
81= 3
4
√
3
= 3
1/2
81
= 3
4
*3
−1/2
= 3
3,5
√
3
1
= 3
−1
3
log
1/3
3
3.5
= x to: (3
−1
)
x
= 3
3,5
3
−x
= 3
3,5
x= −3,5
1 kwi 01:16