pomocy
stefan : 1,Rzucamy dwa razy symetryczną kostką.Oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń A: − co najmniej raz
wypadnie 6 , B− w jednym z rzutów padnie 5 lub 6 , C − iloczyn oczek , jakie wypadną w obydwu
rzutach jest liczbą nieparzystą.
2,Na ściankach sześciennej symetrycznej kostki znajdują się następujące liczby oczek
1,2,3,4,5,6 . Rzucamy 2 razy kostką.Oblicz prawdopodobieństwo tego,że suma oczek będzie równa
6.
31 mar 21:36
Paulina: 2. Ω=36
A=(1,5) (1.5)(2,4) (3,3) (4,2) (5,1) (5,1)
A = 7
P=7/36
15 paź 20:11