matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wysokosc walca
ania:
Mosiężną kule o promieniu 2 przetopiono na walec o promieniu 2.Obliczjego wysokosc.
31 mar 20:12
Kejt:
4
πr
3
=πr
2
H
3
r=2 H = ... rozwiąż równanie..
31 mar 20:15
ania:
1 H= − π2 tak? 3
31 mar 20:25