pilne
angell: Jeśli sinα= 2/5, to W= sinα/tgα=

?
31 mar 19:33
Godzio : Zakładam że działasz na kącie ostrym
| | 2 | | 4 | |
sinα = |
| ⇒ cosα = √1 − sin2α = √1 − 4/25 = √16/25 = |
| |
| | 5 | | 5 | |
| sinα | | cosα | | 4 | |
| = sinα * |
| = cosα = |
| |
| tgα | | sinα | | 5 | |
31 mar 19:52
angell: ale ja mam tylko takie odpowiedzi:
A.{21}/5 B.5{21}/21 C.1 D.5/2
31 mar 19:59
Godzio :
No tak, rozpędziłem się
| | √21 | |
cosα = √1 − 4/25 = √21/25 = |
| − i to będzie odp |
| | 5 | |
31 mar 20:00
angell: dzięx
31 mar 20:05