//////////////////FIGURY PŁASKIE///////////////////
help .........................: Latarnia morska ma zasiek 40 km. Powierzchnia morza oświetlona przez te latarnię ma
kształt półkola. Oblicz pole powierzchni morza oświetlonego przez tę latarnię.
BŁAGAM POMOCY, POTRZEBUJE POMOCY...
31 mar 19:29
Kejt:
r=40 ?

wynik wyjdzie w km
2..
31 mar 19:58
help .........................: ale proszę o obliczenia plissssssssssssssssssssssssssssssssssssssska
BŁAGAM BŁAGAM PROSZĘ PROSZĘ NA KOLANACH PLISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
31 mar 20:00
Kejt: podstawiasz tylko do wzoru, który podałam..to aż tak skomplikowane?
31 mar 20:01
help .........................: proszę cie jestem zmęczona i nie chce mi się myśleć a do tego ta
głupia nauczycielka każe nam z obliczeniami pisać...
Prosze cie tylko o to...
31 mar 20:02
a: Pole koła: Pi * r2
Pole półkola: (Pi * r2)/2
Podstawiamy za Pi = 3,14, a za r = 40 km
Ostatecznie po wymnożeniu otrzymujemy:
P = 2512 km2
31 mar 20:03
help .........................: co?
31 mar 20:06
Kejt: no dobra..
r=40
P=800π
P≈800*3,14
P=2512km
2
31 mar 20:08
help .........................: Dziękuję ci Kejt jestem ci bardzo wdzięczna ♥♥♥
31 mar 20:24