tekstowe
ania: Chłopiec ma monety po 50gr i po 20gr,razem 27 sztuk.Monety mają łączną wartośc 8,70.Ile monet
po 50gr, a ile po 20gr ma chłopiec?
31 mar 19:24
Kejt:
x − liczba monet 50 groszowych
y − liczba monet 20 groszowych
x+y=27
0,5x+0,2y=8,7
rozwiąż i powiedz czy wyszło. pamiętaj, że x;y∊ℕ
31 mar 19:27
Godzio :
50x + 20y = 8,7
x + y = 27
31 mar 19:28
Kejt: czemu 50..skoro wynik będzie w zł?
31 mar 19:28
Godzio : Witaj
Kejt 
Widzę, że
Kejt dobrze napisała oczywiście 0,5x + 0,2y
31 mar 19:28
Kejt: cześć Godziu

jak przygotowania do matury? już zakończone?
31 mar 19:29
Godzio :
Wciąż trwają ...

Jutro mam próbną z rozszerzenia w końcu, także się dowiem co potrafię
31 mar 19:36
ania: Godziu to może byś na moich zadaniach potrenował bo nic nie wiem heh
31 mar 19:42