..
kompletny kretyn: Jeszcze jedna całka:
∫ xe
x2 dx
| | x | |
Tam w wykładniku jest |
| |
| | 2 | |
31 mar 19:05
Godzio :
dx = 2dt
4∫te
tdt = 4 * ∫t(e
t)'dt = 4te
t − 4∫e
tdt = 4te
t − 4e
t + C = ... wróć do podstawienia
31 mar 19:06
kompletny kretyn: Problem w tym, że w poleceniu jest przez części

Chociaż też mi się wydaje, że lepiej przez podstawienie
31 mar 19:07
Godzio : ale to jest przez części, tylko trochę z pomocą podstawienia
31 mar 19:08
kompletny kretyn: Chyba zaczynam kumać......
31 mar 19:10