prosze o pomoc
Arturooo: w kole poprowadzono cięciwę dł 9cm.odległość tej cięciwy od środka koła jest równa 5cm.oblicz
promień,pole i obwód koła.
31 mar 19:02
Godzio:

r
2 = 5
2 + 4,5
2 ⇒ r = ...
P = πr
2
L = 2πr
31 mar 19:03
ICSP: spróbuj narysować rysunek.
31 mar 19:03
ICSP: Godziu jak ty to zrobiłeś

To pod rekord podchodzi. Rysunek i obliczenia w około 1
min

31 mar 19:03
Godzio :
Już nabrałem wprawy w dosyć szybkim pisaniu
31 mar 19:05
Arturooo: tutaj są geniusze hihi dzięki bardzo
31 mar 19:06
ICSP: MI narysowanie samego rysunku zabrało by dwie minuty
31 mar 19:07
Godzio :
Rysunek prosty to 15 sec max
31 mar 19:08
Arturooo: ale ale ja odp mam inne:( obw ma mi wyjść pierwiastek z 181pi
p ma mi wyjść 181przez2
a promien pierwiastek ze 181przez2
31 mar 19:11
Godzio : No i tak wyjdzie
31 mar 19:12
Arturooo: to nie umiem:(pomożesz prosze
31 mar 19:13
Godzio :
(4,5)
2 + 5
2 = 45,25
r
2 = 45,25
Dalej wiadomo
31 mar 19:17
Arturooo: Godzio : proszę pomóż
31 mar 19:18
Arturooo: zabij mnie ale nie kumam jak to zrobiłeś skad ci wyszło te 181 przez 4 nie mam pojecia:(:(
31 mar 19:20
ICSP: Zabij go

Do arturooo poczytaj sobie o twierdzeniu Pitagorasa.
31 mar 19:22
Arturooo: ja kumam tw pit.le niewiem skad akurat to!1:(:(
31 mar 19:26