matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
iga:
podaj wzór ogólny ciągu a)2,−4,6,−8,10 ma wyjść an=(−1)
n
+
1
2n b)1,1/3,1/5,1/7,1/9 an=1/2n−1 c)1/2,2/3,3/4,4/5,5/6 an=n/n+1 pomocy bo nie wiem dla czego tak wychodzi
31 mar 16:25