matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
pomocy:
oblicz n−ty wyraz ciagu arytmetycznego (an). określ monotonicznosc tego ciagu. a) a1= 1 r= 12 n= 20 b) a1=−2 r= 0,1 n= 35
31 mar 15:57
ukasz:
a
20
= a
1
+ 19r
31 mar 16:02