matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
xx
Ania:
Oblicz współrzędne środkowej AD trójkąta ABC, gdzie A=(1,3), B=(4,7), C=(−2,−3)
31 mar 15:44
M:
21 mar 09:30
Mei Lin:
Współrzędne punktu D środka odcinka BC B=(4,7) C=(−2.−3)
4+(−2)
x
D
=
=1
2
7+(−3)
y
D
=
=2
2
D=(1,2)
21 mar 10:13