matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hm
Ania:
.srodek s okregu o rownaniu x
2
+y
2
+4x−6y−221=0 ma wsppolrzedne?
31 mar 15:43
Kasia:
x
2
+ y
2
+ 4x − 6y − 221 = 0 x
2
+ y
2
− 2ax − 2by + c = 0 4= − 2a /:(−2) −6= −2 /: (−2) a = −2 b= 3 S=(−2, 3)
31 mar 17:57