matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ewewe
ania:
Obliczyć długości przekątnych rombu o polu S i kącie ostrym o mierze 2a .
30 mar 22:56
dsf:
31 mar 16:05
dero2005:
S =
1
2
df S = a
2
sin2α gdzie a
2
=
f
2
4
+
d
2
4
wstawić i policzyć
31 mar 21:42