pochodna
goldenfille: czy pochodna funkcji y=x3*cos2x=3x2cos2+x3*(−2sinx)?
30 mar 21:57
jo: Nie,
y' = 3x2*cos2x + x3*2cosx*(−sinx)
30 mar 22:30
goldenfille: a możesz mi to rozpisać? czyli pochodna z cos2x= −2sinxcosx? dlaczego?
30 mar 22:34
zdesperowany student: tak
30 mar 22:39
zdesperowany student: poniewaz jest to pochodna funkcji zlozonej nie chce mi sie wyjasniac dlc tu jest zakladka gdzie
te pochpdne sa dokładnie wyjasnione
30 mar 22:40
goldenfille: a no tak! funkcja złożona! dzięki
30 mar 22:44