matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenia
lordus:
wyrażenie
√
√
17
−1
*
√
√
17
+1
jest równe?
30 mar 21:50
morfepl:
√
a
*
√
b
=
√
a*b
30 mar 21:52
Eta:
(a−b)(a+b)= a
2
−b
2
√
(
√
17
−1)(
√
17
+1)
=
√
(17 −1
=
√
16
= 4
30 mar 21:53
lordus:
dziękuje
30 mar 21:55