Chodzi o to, że w zadaniach
tego rodzaju "rozwiąż równanie" to się wyciąga normalnie przed nawias i na końcu podaje
rozwiązania licząc x2 no i wartości w nawiasie np (x−7) = 7.
Ale jak spotykam się z zadaniami typu "Rozkład wielomianu ..... (jakiś tam) na czynniki
liniowe" to i jak robię tak jak w równaniu, tzn wartosci we wszystkich rownaniach też licze na
końcu to wychodzi tylko wartość x2 dobrze, natomiast wartość np (x−2) zostaje tak jak jest.
Czy to znaczy, że w zadaniach żeby rozłożyć na czynniki to tylko licze x2, a resztę w
nawiasie zostawiam tak jak jest, tak?

| 1 | ||
zera i wyliczasz x. Tutaj równanie ma rozwiązanie x=0 v x=− | A jak rozkładasz na | |
| 3 |