matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
Całka:
Całka
dx
∫
√
x
+
3
√
x
Wiem, że podstawienie: t
6
=x t
2
=x
1/3
t
3
=x
1/2
1
6dt=
dx
x
5/6
Jak to rozwiązać?
30 mar 20:42
Całka:
..
31 mar 19:56
Godzio :
6dt = dx
dt
dt
A
B
C
6∫
= 6∫
= 6 * ∫(
+
+
)dt
t
3
+ t
2
t
2
(t + 1)
t
t
2
t + 1
Oblicz A,B,C Dalej wiadomo ?
31 mar 19:58
Całka:
Tak, dzieki.
31 mar 20:01