matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość ywrazenia proszę o pomoc
Jacek16:
Oblicz wartość wyrażenia 3(3a−1)
2
dla a=−1/3
30 mar 20:35
KaaT:
3 (3 (−1/3) −1)
2
= 3 (−3−1)
2
= 3(−4)
2
= 3 razy 16 = 48
30 mar 20:45