wykładnik
gall anonim: Jak sprawdzic czy dana liczba nalezy do przedzialu (−5,5) ?
(√3)4 − (√2)4
30 mar 20:04
andre: wylicz ja?
30 mar 20:05
andre: 9−4=5
30 mar 20:05
gall anonim: 33 − 23
27 − 8 = 21 ∉ (−5,5)
30 mar 20:06
gall anonim: A taki przykład:
3(
√0,1)
4 * (
√3)
8
?
Mam coś takiego:
ale to nie należy do tego przedziału a w odpowiedziach jest ze nalezy
30 mar 21:13
gall anonim: pomocy
30 mar 21:16
gall anonim: Jakiś pomysł?
30 mar 21:20
;): przeciez to nalezy do przedzialu
jezeli masz problem z (√0,1)4 to rozloz sobie to na dwa (√0,1)2 * (√0,1)2
30 mar 21:21
gall anonim: No ale ja zamieniłem:
| | 1 | |
(√0,1)4 = (0,1)3 = ( |
| )3 |
| | 10 | |
30 mar 21:23
Vizer: skąd Ci się wzięło (0,1)
3
30 mar 21:24
gall anonim: pierwiastek usunąłem
30 mar 21:24
;): (√0,1)4 = (0,1)3 ? nie wiem od kiedy
(√0,1) * (√0,1) * (√0,1) * (√0,1)
30 mar 21:25
gall anonim: Czyli to:
(√3)4 = 33 też jest źle?
30 mar 21:27
;): zle!
30 mar 21:28
gall anonim: Gdzie popełniłem błąd?
| u2v3 * (u−1v−2)2 | |
| |
| (u3v)−1 : u−2 | |
Polecenie: uprościć to tak by potęgi nie były wykładnikami minusowymi (ujem)
| u2v3 * (u−1v−2)2 | | u2v3 * v−2v−4 | |
| = |
| = |
| (u3v)−1 : u−2 | | v−3v−1 : v−2 | |
W odpowiedziach samo: u
30 mar 22:01
gall anonim: pomocy
30 mar 22:04
gall anonim: halo
30 mar 22:08
gall anonim: Może ktoś zobaczyć?
30 mar 22:11
gall anonim: up
30 mar 22:17
gall anonim: pomocy
30 mar 22:22
30 mar 22:25
gall anonim: a skąd ta jedynka bo tylko tego nie rozumiem ?
30 mar 22:26
gall anonim: jestes?
30 mar 22:29
;): | v−1 | | 1 | |
| v Ci sie skraca i zostaje nam |
| |
| u−1v−1 | | u−1 | |
30 mar 22:31
gall anonim: ok to juz rozumiem
a jeszcze tylko takie:
| | k | | l3 | |
( |
| )−1 * ( |
| )−2 : (km)−3 |
| | l2 | | m | |
nawet nie wiem od czego tu zacząć
30 mar 22:33
;): | l2 | | m2 | |
| * |
| * k3m3 teraz nie powinno byc problemu |
| k | | l6 | |
30 mar 22:36
30 mar 22:38
gall anonim: help
30 mar 22:40
;): no przeciez napisalem Ci na gorze jak wyglada to a teraz powymnazaj to wszystko
30 mar 22:41
gall anonim: Skąd tam wziąłeś k3m3?
30 mar 22:43
;): | | 1 | |
: (km)−3= : |
| = * (km)3 |
| | (km)3 | |
30 mar 22:45
gall anonim: Dziękuje ślicznie
30 mar 22:51
;): Na zdrowie
30 mar 22:52