kule
iza: Dwie metalowe kule o promieniu 1 i 2 cm przetopiono w jedną kulę. Oblicz jej pole powierzchni
całkowitej.
30 mar 19:18
Michau: | | 4 | | 32 | | 36 | |
V3=V1+V2= |
| π+ |
| π= |
| π |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
R
3=
3√9π
P
3=4*π*
3√81π
30 mar 19:26
Michau: pod pierwiastkiem ma być π2
30 mar 19:26
dero2005:
V1 = 43π13 = 43π
V2 = 43π23 = 323π
V3 = V1 + V2 = 12π = 43πR33
R3 = 3√9
S = 4πR2 = 4*π(3√9)2
30 mar 19:31
Michau: ymm no tak pomieszałem
30 mar 19:47
Makala02: Pc= 36 j3
17 lis 22:32
Makala02: *j2
Pierwiastek razy pierwiastek tego samego stopnia i tej samej liczby daje nam liczbę spod
pierwiastka
17 lis 22:34