matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
kasia19:
WAŻNE POMOCY? WYTŁUMACZCIE MI TO LUB ROZWIĄŻCIE Rozwiąz równanie kwadratowe z obliczeniami(2x+3)(x−3)=0
30 mar 17:20
Natka:
(2x+3)(x−3)=0 2x+3=0 x−3=0 2x=−3 /:2 x=3 x=−2/3
30 mar 17:38