matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
kasia19:
WAŻNE POMOCY? WYTŁUMACZCIE MI TO LUB ROZWIĄŻCIE Rozwiąz równanie kwadratowe z obliczeniami x(x+3)=(3x −1)+3
30 mar 17:18
MINHOI:
X
2
+3X=3X+2 X
2
+3X−3X−2=0 X
2
−2=0 X
2
=2 X=
√
2
LUB X=−
√
2
30 mar 19:15