matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz równanie
kasia19:
WAŻNE POMOCY
? WYTŁUMACZCIE MI TO LUB ROZWIĄŻCIE Rozwiąz równanie kwadratowe z obliczeniami −25x
2
+1=0
30 mar 17:16
Kinga:
wg mnie to: x
1
=0,2 x
2
=−0,2
30 mar 17:59
ancymon:
1
1
1
−25x
2
+1=0⇔−25x
2
= −1⇔25x
2
=1⇔x
2
=
⇔x=
∨ x= −
25
5
5
30 mar 19:04