matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x+2√3 = 1+ x√3
lol:
x+2√3 = 1+ x√3
30 mar 16:07
M:
21 mar 12:20
Luna :
x+2
√
3
=1+x
√
3
x−x
√
3
=1−2
√
3
x(1−
√
3
)=1−2
√
3
1−2
√
3
x=
1−
√
3
(1−2
√
3
)(1+
√
3
)
x=
−2
1+
√
3
−2
√
3
−6
x=
−2
−5−
√
3
x=
−2
21 mar 15:58