30 mar 15:40
Bizon: x
2=(−4)(−1) .... itd
30 mar 15:43
kasia19: nie czajjeeeeeeee wytłumacz mi to
30 mar 15:47
Kora:
W ciągu geometrycznym a1, a2 a3 zachodzi: a22 = a1 * a3
30 mar 15:51
30 mar 15:52
kasia19: nie ma takie odpowiedzi
30 mar 16:10
Bizon: Kora troszkę "zakręciła" .... trzeba wyliczyć x
x2=4 .... x=...
30 mar 16:14
kasia19: a drugie
30 mar 16:16
Kora:
Ale jaka jest twoja odpowiedź, a nie odpowiedź w podręczniku, podaj ile wynosi x
30 mar 16:17
Kora:
a gdzie widzisz Bizon to zakręcenie?
30 mar 16:17
Kora:
a1 = −4, a2 = x, a3 = −1
x2 = (−4) * (−1) ⇒ x2 = 4
30 mar 16:19
kasia19: nie czaje jak to obliczyłaś
30 mar 17:08