matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
kasia19:
WAŻNE POMOCY? WYTŁUMACZCIE MI TO LUB ROZWIĄŻCIE Suma ciągu arytmetycznego jest określona wzorem S
n
= 3n
2
+6n. drugi wyraz tego ciągu jest równy
30 mar 15:27
TOmek:
a
n
=S
n
−S
n−1
a
2
=
30 mar 15:31