matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczcie
kasia19:
WAŻNE POMOCY? WYTŁUMACZCIE MI TO LUB ROZWIĄŻCIE Jeżeli 2x − 5 =
√
3
x−1 to
30 mar 14:53
Tomek.Noah:
2x−5=
√
3
x−1 2x−
√
3
x=4 x(2−
√
3
)=4
4
4*(2+
√
3
)
4(2+
√
3
)
x=
=
=
=4(2+
√
3
)
2−
√
3
(2−
√
3
)(2+
√
3
)
1
30 mar 14:58