matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
maria:
-2sin150
0
.cos120
0
.tg180
0
= tg225
0
.ctg330
0
=
18 lut 19:34
Basia:
tg180
0
=0 czyli całe pierwsze musi = 0 225
0
= 180
0
+45
0
330
0
= 360
0
-30
0
tg225 = tg(180+45) = tg45=1 ctg330 = ctg(360-30) = - ctg30 = -
√
3
drugie = 1*(-
√
3
) = -
√
3
18 lut 19:39